Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności       ROZUMIEM
Ładowanie...

Audyt baru

Bar Consulting / Audyt baru

Audyt baru

Szczegółowa analiza rentowności i pracy baru. Przedstawienie punktów krytycznych i sposobów poprawy sytuacji.

Audyt baru przeprowadzany przez BarKonsultant'a to zbiór prac mających na celu dogłębną analizę działania departamentu baru.
Poza standardowymi usługami zaliczanymi do audytu baru, w ramach współpracy oferowany jest szereg dodatkowych działań mających na celu jeszcze dokładniejszą analizę i poprawę funkcjonowania lokalu.

Zadaniem Audytu baru jest wychwycenie wszystkich błędów i niezgodności w obrębie sprawdzanej komórki działalności

Wśród najważniejszych usług wykonywanych przez BarKonsultant w ramach audytu baru należą:

  • Analiza działań pracowników pod kątem przestrzegania procedur wewnętrznych (lub w przypadku ich braku – ich stworzenie na podstawie profilu działalności i zapotrzebowania)
  • Analiza strat;
  • Kontrola i poprawa receptur – ich poprawność względem ogólnie przyjętych norm
    Istnieje szerokie grono napoi alkoholowych i bezalkoholowych, które posiadają określone normy w zakresie receptur i serwowania (najlepszym przykładem będą tutaj koktajle klasyczne). Zadaniem kontroli receptur jest obniżenie beverage cost, oraz poprawa receptur tak, aby były zgodne z ogólnoświatowymi normami (lub możliwie im jak najbliższe);
  • Kontrola produktów gotowych i produkcja własna
    znakomita część kupnych produktów barowych może zostać zastąpiona przez produkty przygotowywane przez pracowników – najprostszy syrop cukrowy kupiony w sklepie to koszt około 20zł. Produkt ten, jak wiele innych może z powodzeniem zostać zastąpiony domową wersją, której koszt nie przekroczy 3zł (przy zachowaniu lub podniesieniu jakości produktu).
    W przypadku produkcji własnej zostaną przeanalizowane między innymi możliwości obniżenia kosztów, jakość wykorzystywanych surowców oraz powtarzalność produktu końcowego;
  • Analiza polityki magazynowej i inwentaryzacja;
  • Poziom obsługi barmańskiej i kelnerskiej
  • Analiza SWOT departamentu baru
    mocne i słabe strony działania baru, potencjalne lub zaistniałe szanse (na poprawę sytuacji) oraz zagrożenia.
Audyt baru przeprowadzony przez BarKonsultant’a poza przedstawieniem wyników prezentuje propozycję działań mających na celu poprawę, lub całkowite wyeliminowanie odnalezionych zagrożeń.

BarKonsultant

BarKonsultant działa na terenie całego kraju. Aby poznać szczegóły zapraszam do kontaktu.

Telefon: +48 797 727 074
Email: dziendobry@barkonsultant.pl